Voel je anders - Voel je vrij

Blogs

Blog

Zaken doen vanuit het Hart: Het Geheim van Duurzaam Leiderschap.

Het bedrijfsleven bevindt zich in een periode van transformatie. De oude modellen van zakendoen, die voornamelijk gericht waren op winstmaximalisatie, beginnen hun glans te verliezen. In deze snel veranderende wereld, waarin ethiek, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan, komt een nieuw paradigma naar voren: zakendoen vanuit het hart.

Lees verder »
Blog

“De Reis door de Chakra’s: Heling van het Innerlijk Kind naar Hartsgenezing”

De ontwikkeling van de chakra’s wordt vaak geassocieerd met verschillende leeftijdsfases en is diep verweven met de psychische groei en emotionele ontwikkeling van een individu. Hier is een gedetailleerde beschrijving van de ontwikkeling van elk chakra, evenals hoe trauma’s van invloed kunnen zijn op elk chakra, met nadruk op de chakra’s die verband houden met het innerlijk kind:

Lees verder »
Blog

“Mijn Reis van Innerlijk Kind Heling en de Weg naar Hartsgenezing”.

In mijn leven ben ik diepgaand geconfronteerd met pervers narcisme, een destructief patroon dat door meerdere generaties binnen mijn familie heeft gewaard. Mijn moeder en oma’s, gedreven door onverwerkte trauma’s, toonden manipulatie, dominantie en zelfs sadisme in hun gedrag. Als HSP-er werd ik vaak hun doelwit, gevoelig voor hun emotionele trucs.

Lees verder »
Blog

Spirituele Ontwaking en de Prachtige Kenmerken die dit proces vaak Vergezellen

In het bruisende weefsel van het dagelijkse leven, verschijnt er soms een stille roep die onze ziel omarmt en ons dieper naar binnen leidt. Dit is het pad van spiritueel ontwaken – een ontdekking van ons diepste zelf en een reis naar een hoger bewustzijn. Hoewel spiritueel ontwaken een unieke en persoonlijke ervaring is, zijn er enkele prachtige kenmerken die dit proces vaak vergezellen. Laten we ons verdiepen in de betovering van deze ontwaking.

Lees verder »
Blog

Een tijd van diepgaande innerlijke verschuivingen

De Leeuwenpoort is een energetische gebeurtenis die jaarlijks plaatsvindt in de periode van eind juli tot 8 augustus. Het is een kosmische uitlijning waarbij de Zon in het sterrenbeeld Leeuw staat en de ster Sirius, de helderste ster aan de hemel, vanaf de aarde gezien opkomt en samen met de Zon verschijnt.
Deze periode wordt als een krachtige energetische poort beschouwd waarin er een verhoogde stroom van hogere frequenties en bewustzijn plaatsvindt. De Leeuwenpoort wordt vaak geassocieerd met spirituele groei, bewustwording en transformatie. Het is een tijd van diepgaande innerlijke verschuivingen, loslaten van oude patronen en het openen van nieuwe mogelijkheden.

Lees verder »
Blog

Eens was er een ziel….

Eens was er een ziel, die een prachtige reis van groei en evolutie maakte. Deze ziel had gekozen om lessen te leren over onvoorwaardelijke liefde en compassie. Gedurende haar leven trok ze verschillende mensen met diverse karakterstructuren aan, waaronder degenen met een psychopathische karakterstructuur.
Hoewel het aanvankelijk uitdagend en pijnlijk leek, begon de ziel geleidelijk aan de diepere betekenis achter deze ontmoetingen te begrijpen. Ze realiseerde zich dat deze mensen, ondanks hun karakterstructuur, ook wezens van licht waren, op zoek naar hun eigen pad van groei en transformatie. Ze werden geleid door hun eigen angsten en wonden, en hun gedrag was een weerspiegeling van de pijn die ze in zich droegen.

Lees verder »
Blog

Hoe kan persoonlijkheid de gezondheid beïnvloeden?

De belangstelling voor de relatie tussen emoties en lichamelijke processen gaat terug tot Socrates en Hippocrates , die geloofden dat emotie een cruciale invloed had op gezondheid en ziekte. De moderne sociale psychosomatiek is een interdisciplinair veld dat onderzoek combineert op het gebied van psychologie, sociologie, antropologie, geneeskunde en vele andere. Het ” vechten of vluchten “respons is algemeen bekend in zowel de sociale als de medische sector. Net als andere dieren geeft ons lichaam adrenaline af ter voorbereiding om een ​​omgevingsstressor onder ogen te zien of te vluchten. Hoewel dit op een gegeven moment evolutionair adaptief was, en zo blijft in situaties die beslissingen van een fractie van een seconde vereisen, kan langdurige activering van deze stressreactie nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben.

Lees verder »
Blog

Baby’s die groter groeien

Soms lijkt het of een baby “dingen expres doet” maar de ontwikkeling van de hersenen laat niet toe dat ze plannen kunnen maken of opzettelijk gedrag kunnen vertonen. Een baby is gevoelsmatig volledig met “zijn omgeving” (zijn “moeder”) verbonden. Is die gestrest, dan de baby ook… als de baby kalmeert, komt dat doordat “de moeder” rustig wordt.

Lees verder »
Blog

Meditatie: vriend zijn met jezelf

Hoe maak je écht kennis met jezelf? Meditatie kan helpen bij dit proces als een vorm van zelfbegeleiding. Zodat je tevreden bent met jezelf en minder afhankelijk van anderen. Lees er alles over in deze blog.

Lees verder »