“Mijn Reis van Innerlijk Kind Heling en de Weg naar Hartsgenezing”.

In mijn leven ben ik diepgaand geconfronteerd met pervers narcisme, een destructief patroon dat door meerdere generaties binnen mijn familie heeft gewaard. Mijn moeder en oma's, gedreven door onverwerkte trauma's, toonden manipulatie, dominantie en zelfs sadisme in hun gedrag. Als HSP-er werd ik vaak hun doelwit, gevoelig voor hun emotionele trucs.
Gelukkig kon ik voor het overlijden van mijn moeder openhartige gesprekken met haar voeren. Ze erkende dat ze dingen niet kon voelen en gaf me advies om eerlijk te zijn als haar acties me pijn deden. Als kind vond ik haar na een overdosis pillen, en later besefte ik dat dit gedrag een schaduw over mijn relatiepatronen wierp. Dit had ik overigens weggestopt en kwam weer in mijn bewustzijn tijdens een diepe meditatie.
 
Het patroon van pervers narcisme herhaalde zich toen ik mijn ex-vrouw ontmoette. Ze vernederde me publiekelijk en gebruikte manipulatie om haar wil op te leggen, wat me herinnerde aan mijn moeder en oma’s. Ik besefte dat mijn familiedynamiek me beïnvloedde en dat ik onbewust partners aantrok met vergelijkbare kenmerken.
 
Ik besloot dat ik geen slachtoffer wilde zijn. Ik zag de kans om te helen en te groeien. Ik ben een verdrager en neigde tot explosieve uitbarstingen. In 2016 explodeerde ik na maandenlange manipulatie door mijn ex-vrouw en pleegde ik geweld. Ik nam volledige verantwoordelijkheid voor mijn gedrag en begon mijn genezingsreis.
 
Ik verdiepte me in NLP, EFT, reading, healing en uiteindelijk EMDR-therapie. Na diepgaand stamboomonderzoek realiseerde ik me dat geheimen en onverwerkte trauma’s generaties lang doorwerkten. Ik ontdekte zelfs een halfzus en begreep hoe familiedynamiek ons gedrag vormt.
 
Mijn ervaring als energetisch coach bracht me in aanraking met karakterstructuren, meditatie, lichaamsoefeningen en creatieve expressie. Deze hulpmiddelen hielpen mijn trauma’s te erkennen en los te laten, die mijn lichaam vasthield. Ik ontdekte dat heling begint bij onszelf en bewustzijn van onze relaties en grenzen.
Tijdens deze reis ontmoette ik mijn halfzus en herstelde ik het thema van geheimen. Ik geloof in onvoorwaardelijke liefde en begrijp dat zelfheling essentieel is voor gezonde relaties. Dankbaarheid overstroomt me omdat deze intieme relaties me inzicht gaven in het grotere geheel.
 
Ik betreur mijn eigen schadelijke gedrag, naar mijn kinderen, ex-vrouw en anderen. Ik zeg het spijt me, vergeef me, dank je, ik hou van jullie. Dit proces bracht mij begrip in mijn familiedynamiek en het aantrekken van narcistische partners als spiegel van mijn eigen trauma.
 
Met deze lessen ben ik gewapend om mijn leven met bewustzijn en compassie te leiden. Mijn reis van heling leidde tot zelfontdekking en innerlijke groei, met een diepere verbondenheid met mezelf en anderen. Dit bewustwording pad is essentieel om destructieve patronen te doorbreken en liefdevolle relaties te cultiveren.
 
Geïnspireerd door mijn eigen reis hebben wij de “Hartsgenezing” workshop ontwikkeld. Wil je jezelf ook helen en transformeren?
 
Schrijf je snel hieronder in, via de knop reserveer deze bijeenkomst, want de plaatsen zijn beperkt. Samen gaan we op weg naar een leven vol bewustzijn, heling en liefdevolle relaties.