Voel je anders - Voel je vrij

Een tijd van diepgaande innerlijke verschuivingen

De Leeuwenpoort is een energetische gebeurtenis die jaarlijks plaatsvindt in de periode van eind juli tot 8 augustus. Het is een kosmische uitlijning waarbij de Zon in het sterrenbeeld Leeuw staat en de ster Sirius, de helderste ster aan de hemel, vanaf de aarde gezien opkomt en samen met de Zon verschijnt. Deze periode wordt als een krachtige energetische poort beschouwd waarin er een verhoogde stroom van hogere frequenties en bewustzijn plaatsvindt. De Leeuwenpoort wordt vaak geassocieerd met spirituele groei, bewustwording en transformatie. Het is een tijd van diepgaande innerlijke verschuivingen, loslaten van oude patronen en het openen van nieuwe mogelijkheden.

Om optimaal gebruik te maken van de energie van de Leeuwenpoort, kun je verschillende spirituele oefeningen toepassen:

  1. Meditatie en reflectie: Neem de tijd om in meditatie te gaan en je te verbinden met de hogere energieën die tijdens de Leeuwenpoort stromen. Reflecteer op je spirituele groei en intenties voor persoonlijke transformatie.
  2. Loslaten: Gebruik deze periode om oude overtuigingen, emotionele bagage en negatieve patronen los te laten. Sta jezelf toe om te helen en te transformeren.
  3. Visualisatie: Visualiseer jezelf omringd door de helende en transformerende energieën van de Leeuwenpoort. Zie jezelf stralen met helderheid, liefde en kracht.
  4. Intenties stellen: Stel duidelijke intenties voor wat je wilt manifesteren en bereiken in je leven. Schrijf je doelen op en verbind je hart en ziel ermee.

Wat betreft de associatie van de Egyptenaren met Sirius, deze ster had een speciale betekenis in de oude Egyptische cultuur. Sirius was in verband gebracht met hun godin Isis en werd geassocieerd met vruchtbaarheid, heling en wijsheid. Bovendien markeerde de opkomst van Sirius vlak voor de Nijl-overstroming in Egypte, wat van cruciaal belang was voor de landbouw en overleving van het oude volk.

Sirius werd ook geassocieerd met spirituele kennis en inwijding. De opkomst van Sirius in de Leeuwenpoort-periode werd gezien als een tijd van verhoogde spirituele energieën en een gunstige tijd voor spirituele oefeningen en ceremonieel werk.

Hoewel de associatie van de Leeuwenpoort met Sirius in de moderne tijd voornamelijk esoterisch en spiritueel van aard is, kunnen we deze periode benutten om ons te verbinden met de krachtige energieën van deze kosmische uitlijning en ons te richten op onze spirituele groei en transformatie. Het is een tijd van diepe innerlijke verschuivingen en een kans om ons bewustzijn te verhogen en ons ware potentieel te omarmen.

Liefs Marga