Voel je anders - Voel je vrij

“De Reis door de Chakra’s: Heling van het Innerlijk Kind naar Hartsgenezing”

De ontwikkeling van de chakra's wordt vaak geassocieerd met verschillende leeftijdsfases en is diep verweven met de psychische groei en emotionele ontwikkeling van een individu. Hier is een gedetailleerde beschrijving van de ontwikkeling van elk chakra, evenals hoe trauma's van invloed kunnen zijn op elk chakra, met nadruk op de chakra's die verband houden met het innerlijk kind:

1e Chakra (Wortelchakra) – Leeftijd: 0-1,5 jaar Dit chakra bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en is verbonden met overleving, veiligheid en basisbehoeften. In de vroege kindertijd ontwikkelt een baby dit chakra door zich veilig te voelen in de zorg van hun ouders of verzorgers. Trauma’s in deze fase, zoals verwaarlozing of het ontbreken van basiszorg, kunnen diepe onveiligheid en angst veroorzaken. Dit kan later resulteren in problemen met vertrouwen en stabiliteit.

2e Chakra (Heiligbeenchakra) – Leeftijd: 6 maanden tot 2 jaar Dit chakra, gelegen in het bekkengebied, staat in verband met emoties, plezier en relaties. Het begint te ontwikkelen als een kind begint te ontdekken en te genieten van zijn lichaam en zintuigen. Trauma’s in deze fase, zoals misbruik of ongewenste inmenging in de persoonlijke grenzen van het kind, kunnen leiden tot problemen met intimiteit en emotionele expressie.

3e Chakra (Zonnevlechtchakra) – Leeftijd: 1,5 jaar tot 4 jaar Dit chakra, gelegen in de solar plexus, is gerelateerd aan macht, controle en zelfwaardering. Tijdens deze leeftijdsfase ontwikkelt een kind zijn autonomie en begint hij zich bewust te worden van zijn eigen wil. Trauma’s die deze ontwikkeling belemmeren, zoals dominante ouders of misbruik van macht, kunnen leiden tot problemen met zelfwaardering, identiteit en zelfvertrouwen.

4e Chakra (Hartchakra) – Leeftijd: 4 jaar tot 7 jaar Het hartchakra draait om liefde, compassie en verbinding. Tijdens deze fase leert een kind om liefde te geven en te ontvangen van familie en vrienden. Trauma’s zoals emotionele verwaarlozing, liefdeloosheid of verlies kunnen leiden tot problemen met emotionele openheid, het vermogen om liefde te geven en te ontvangen, en het vormen van gezonde relaties.

5e Chakra (Keelchakra) – Leeftijd: 7 jaar tot 12 jaar Dit chakra is gekoppeld aan communicatie, expressie en waarheid. In deze fase begint een kind zijn stem te vinden en leert het zichzelf uit te drukken. Trauma’s die deze ontwikkeling beïnvloeden, zoals onderdrukking van meningen of het niet serieus nemen van de stem van het kind, kunnen leiden tot problemen met communicatie, zelfexpressie en het uiten van behoeften en verlangens.

6e Chakra (Voorhoofdchakra) – Leeftijd: vanaf 12 jaar Dit chakra, ook wel het derde oog genoemd, is verbonden met intuïtie, inzicht en verbeelding. Het begint zich te ontwikkelen als een kind begint na te denken over abstracte concepten en zijn innerlijke wereld verkent. Trauma’s die deze ontwikkeling belemmeren, zoals ontmoediging van creativiteit of spirituele onderdrukking, kunnen leiden tot problemen met het vertrouwen op intuïtie en het vinden van een dieper begrip van zichzelf en de wereld.

7e Chakra (Kruinchakra) – Geen vaste leeftijdsfase Dit chakra, gelegen boven op het hoofd, wordt vaak geassocieerd met spiritueel bewustzijn en eenheid. In tegenstelling tot de andere chakra’s heeft het geen vaste leeftijdsfase omdat het verband houdt met de zoektocht naar hogere betekenis en verbinding gedurende het hele leven.

Trauma’s die het innerlijk kind betreffen, kunnen op elk chakra een diepgaand effect hebben en leiden tot verstoringen in de energiestroom en emotionele gezondheid. Onze workshop “Hartsgenezing” richt zich op het helen van deze diepe wonden en het herstellen van de balans in alle chakra’s, met bijzondere aandacht voor het innerlijk kind.

Doe met ons mee op deze reis naar heling, bewustwording en liefdevolle relaties. Reserveer deze bijeenkomst hieronder!

Aloha(met een liefdevol hart) Marcel de Wit

🌼 #Hartsgenezing #InnerlijkKind #ChakraHeling